Even voorstellen

Ik ben Stephanie van Deursen, eigenaresse van Saddlery Heemskerk.

Achtergrond

Van kleins af aan heb ik al een passie gehad voor dier en natuur. Het fascineert me. Opgegroeid tussen de dieren, met mijn handen in de grond opzoek naar de kleinste dieren. Gek op honden, een liefde voor paarden en met maar 1 wens: een eigen paard!
Door deze liefde ben ik naar de groen school gegaan met het idee in een dierentuin te gaan werken. Al snel kreeg ik door dat, om hier tussen te komen, je een zijdeur nodig hebt of heel veel mazzel. Volgende plan. School af maken en een baan zoeken. Maar ja wat?

In mijn middelbare school tijd begon ik met het inrijden van mijn haflinger pony Sylvia. De zoektocht naar een zadel begon. Hoe moet dat allemaal, hoe weet je of iets goed ligt en goed past?
Mijn pony, die ik als 9 maanden oud veulen kreeg, is in deze zoektocht een leermeester geweest. Ze gaf duidelijk aan wat ze wel en niet fijn vond. Ook al begreep ik haar signalen niet altijd.

Twee jaar later had ik een baan gevonden bij een bedrijf die ook een ruiterzaak had. Deze wisselde na 1,5 jaar van eigenaar en ik zou de ruiterzaak gaan bemannen. In overleg werd besproken wat er verkocht zou gaan worden. Dit zouden ook zadels zijn.

Nu wist ik aan de hand van mijn zoektocht, dat ik niet zomaar zadels wilde verkopen. Ik wilde dit alleen maar doen als ik een opleiding had gevolgd. Dit heb ik gedaan.

Opleidingen

  • Master Saddle Fitting Consultant (2015)
    Via de opleiding MSFC ben ik mij gaan verdiepen in de zadels en het maken hier van. Reparaties, vullen en het maken van zadels en tuig kwamen aan bod.
  • Vereniging van Zadel & Tuig Deskundigen
    Daarnaast ben ik lid van de VZTD, waar ik me jaarlijks bijschool in mijn vak en in randzaken. Hierbij kun je denken aan aan webinars van fysio’s, tandartsen, hoefsmeden e.d. Dit om mijn werk als zadelpasser optimaal te kunnen uitvoeren.